Wat is een mandala?

Het woord mandala komt uit het Sanskriet, een oude taal uit India, en betekent cirkel, wiel, centrum, dat wat in de essentie is.
De mandala is een universele oervorm en in veel oude culturen is het een symbool voor het geheel, al wat is of de eeuwigheid.

Door het tekenen van een mandala neem je je eigen ruimte in.

Hetzij door de fysieke ruimte die je inneemt bij het tekenen ervan, hetzij door datgene op papier te zetten wat jouw bezighoudt.

Een mandala vertelt veel over hoe jij je voelt en wie je bent.
Dit kun je zien aan welke vormen en kleuren die je gebruikt en hoe je die vormen en kleuren neerzet.
Het is een proces dat altijd in beweging is en steeds weer een ander deel, aspect van jou naar boven of naar voren haalt.

Door het tekenen van een mandala gebruik je beide hersenhelften.

Enerzijds je linkerhersenhelft ( het mannelijke oftewel het rationele denken), anderzijds je rechterhersenhelft ( het vrouwelijke oftewel het intuïtieve).
Doordat je je concentreert en je je tegelijkertijd ontspant kom je tot rust en tot jezelf. Het verandert je levenspatroon en je ervaart steeds meer balans.

Begin 2006 kwam ik via een advertentie in aanraking met de Mandala, een passie was geboren.

Nu ik een eigen praktijk heb in Bewustwording, Coaching en Energetische Therapie, zet ik het tekenen van Mandala’s in, in het bewustwordingsproces van de ander in de vorm van een cursus of een workshop. Ik bied diverse cursussen en workshops aan met diverse uitgangspunten en eindresultaten. Kijk hier voor actuele cursussen en workshops.

Belangrijk is dat je de verbinding met jezelf aan wilt gaan en gaat voelen wat een vorm en/of kleur met je doet. Samen kijken we naar het proces dat zich laat zien.

Ik zie uit naar onze ont-moeting