18 mei 2021 Wist je dat?

geplaatst in: Geen categorie | 0

Wist je dat ik heel graag kook en bak? Dit heb ik van huis uit met de paplepel mee gekregen. Mijn moeder kon fantastisch koken en bakken, ze had een zeer goed gevoel voor smaak, verhouding en combinaties.
Wij aten thuis traditioneel wat normaal was voor toen. Ik ben opgegroeid op een boerderij en er was een grote moestuin. Dus vers, goed en gezond eten hoorde daarbij.
Mijn man ik eten nu inmiddels 90% vegan en ik zelf eet daarbij volledig gluten- en bijna volledig lactosevrij, wat goed bevalt. Het is een hele zoektocht geweest wat wel werkte en niet werkte voor mij.
Het mooie van deze tijd is dat er nu zoveel mogelijk is wanneer je welke voedingsstijl dan ook kiest. De maaltijden zijn kleurrijk, divers, afwisselend en zeer smaakvol.

Bloemkook-Quinoa maaltijdsalade:
Wat?
-150 gram quinoa
– 500 gram bloemkool in kleine roosjes ( de stronkjes snijd je in kleine stukjes en
kook en eet je ook mee)
– 150 gram doperwtjes – vers of uit de diepvries
– fetakaas ( zoveel je zelf lekker vindt)
– 5 zongedroogde tomaatjes
– sap van een halve citroen
– handje bascilicum
– zeekraalzilt ( of zout) en peper naar smaak

Hoe?
Kook de quinoa gaar vlgs de beschrijving
Kook de bloemkoolroosjes en de doperwtjes beetgaar, laat even afkoelen
Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn en de feta in blokjes
Doe de groenten in een saladekom, besprenkel met het citroensap en voeg hier de nog warme quinoa bij, samen de de zongedroogde tomaatjes en de fetakaas. Bestrooi met het zeekraalzilt en de peper en meng alles voorzichtig door elkaar.

Bestrooi voor het opdienen de bascilicum overheen.

Eet smakelijk

Wist je dat ik graag tuinier? Ook dat is dus wat ik van thuis uit meegekregen heb. Leven zonder tuin kan ik me niet voorstellen. Het eerste wat ik ‘s morgens doe is een rondje door de tuin lopen.
Sinds twee jaar wonen we waar we nu wonen. Een fijne woonplek is het maar de tuin was een grote steen/zandbak. Gelukkig heeft hij een formaat waar je wel veel mogelijkheden mee hebt. Begin vorig is mijn man begonnen met alle stenen er uit te kiepen. 12 Kuub stenen en 10 kuub gele en scherpe zand heeft hij eruit gehaald pffff!
Met hulp van tuinarchitecte Mariëtte Kegge, hebben we gekeken wat we wilde. Daarop heeft zij een prachtig tuinplan opgesteld wat afgestemd is op de energie van mijn man en ik. Het resultaat is een heerlijke Feelgood garden met ronde vormen en een heel fijne energie. We zijn iedere dag weer blij met onze vernieuwde tuin en het is echt een feest om te zien hoe de seizoenen zich in deze tuin laten zien.

Wist je dat ik naast tekenen ook graag haak en brei. Ik kom uit een gezin waar veel zelf gedaan werd. Dat was heel normaal, er werd getimmerd, geschilderd, gemetseld enz. als dat nodig was. Mijn moeder breide voor ons onze truien, vestjes, sokken enz. Bij mijn man thuis was dat niet anders, alleen werd daar meer met metaal gewerkt, daar waar mijn vader hout gebruikte.
Zelf heb ik ook altijd gehandwerkt zolang ik me kan herinneren, het hele scala aan technieken heb ik gedaan. Zoals kantklossen, borduren, weven, potten bakken, boetseren enz. tot ik met het mandalatekenen in aanraking kwam. Dat doe ik nog steeds met veel plezier, maar dus ook het breien en het haken doe ik nog met veel plezier.

Wist je dat ik heel graag en veel lees. Heel mijn leven al. Hier het stapeltje wat nu op de bank ligt. Zoals je ziet zijn het nog steeds boeken om vast te houden :-). Mijn man leest inmiddels zijn boeken met een e-reader. Dat komt voor mij ook…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *